Επικοινωνία : 26410 46516
Ζωοδόχου Πηγής 2, 3ος όροφος Αγρίνιο, 301 00
Expand search form

Η επιστήμη της Γενετικής συναντά την επιστήμη της Φαρμακευτικής: DNA ΤΕΣΤ στα φαρμακεία

To DNA (δεσοξυριβο-νουκλεϊκό οξύ) είναι το γενετικό υλικό του κυττάρου και έχει τη μορφή διπλής έλικας. Το πολύτιμο αυτό μόριο φέρει όλη την πληροφορία που είναι απαραίτητη για την ύπαρξή μας και η οποία βρίσκεται κωδικοποιημένη στα τμήματα που ονομάζονται γονίδια. Κάθε άνθρωπος κληρονομεί το 50 % του γενετικού υλικού της βιολογικής του μητέρας και το 50% του γενετικού υλικού του βιολογικού του πατέρα. Κατά συνέπεια, η σύγκριση του DNA ενός ατόμου με εκείνο της μητέρας ή/και του πατέρα του, επιτρέπει την εξακρίβωση της βιολογικής τους σύνδεσης.
Προκειμένου να πραγματοποιηθεί μια τέτοια εξέταση εξακρίβωσης των βιολογικών δεσμών επιλέγονται περιοχές του DNA οι οποίες βρίσκονται εκτός γονιδίων και παρουσιάζουν υψηλό βαθμό πολυμορφισμού ανάμεσα στα άτομα ενός πληθυσμού. Το σύνολο 16 τουλάχιστον τέτοιων περιοχών, έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός μοναδικού γενετικού προφίλ για κάθε άτομο. Η διαδικασία είναι πολύ απλή και αρκεί μόνο λίγο σάλιο από τους συμμετέχοντες το οποίο συλλέγεται με ένα ειδικό σετ από μπατονέτες. Στη συνέχεια τα δείγματα αποστέλλονται στο εργαστήριο και σε λίγες ημέρες ο ενδιαφερόμενος παραλαμβάνει τα αποτελέσματα.
Οι εξετάσεις αυτές πραγματοποιούνται με ευκολία πλέον και στην Ελλάδα αφού το σετ σιελογόνου δειγματοληψίας διατίθεται στα φαρμακεία από τη DNAlogy. Οι επιστήμονες του Ευρωπαϊκού Κέντρου Γενετικής και Ταυτοποίησης DNA, DNAlogy, δημιούργησαν ένα συνεχώς αυξανόμενο δίκτυο επιλεγμένων φαρμακείων, τα οποία αναβαθμίζοντας τις υπηρεσίες που παρέχουν στους πελάτες τους, καινοτομούν και φέρνουν τον άνθρωπο ένα βήμα πιο κοντά στις πιο σύγχρονες επιστημονικές μεθόδους.
Μάθετε περισσότερα για DNA Τεστ Πατρότητας στα Φαρμακεία στην ιστοσελίδα των εργαστηρίων γενετικής DNAlogy: www.dnalogy.eu

You might be interested in …